Abdulkadir Selvi: Duygu Delen'in öldüğü evde çok yoğun kan izleri tespit edildi

Gaziantep’te Mehmet Kaplan’ın dördüncü kattaki evinden şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’le ilgili Adli Tıp raporunun kimya ve biyoloji sonuçları ortaya çıktı. Detayları Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesine taşıdı. Selvi "Delen’in giysilerinden ve vücudundan alınan örneklerin incelenmesinde Kaplan'a ait DNA tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi: Duygu Delen'in öldüğü evde çok yoğun kan izleri tespit edildi - Sayfa 1

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen'in erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinde yoğun kan izlerinin tespit edildiğini yazdı. Selvi, kan izlerinin Duygu Delen'e mi yoksa Mehmet Kaplan'a mı ait olduğunu henüz tespit edilemediğini belirtti. 

114
Abdulkadir Selvi: Duygu Delen'in öldüğü evde çok yoğun kan izleri tespit edildi - Sayfa 2

Duygu Delen olayıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’na Duygu Delen’in intihar mı ettiği yoksa öldürüldüğü mü, intihar ettiğine dair emarelerin olup olmadığı, düşmeden önce şuurunun yerinde olup olmadığı gibi sorular sorduğu ortaya çıktı.

214
Abdulkadir Selvi: Duygu Delen'in öldüğü evde çok yoğun kan izleri tespit edildi - Sayfa 3

İSTANBUL ADLİ TIP DOĞRULADI

İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas grupları ise incelemelerini tamamlayarak raporlarını sundular. Adli Tıp raporunda Mehmet Kaplan’ın 257 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaplan’ın kan örneklerinde yapılan incelemede esrar belirlendi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından Mehmet Kaplan’ın kan ve idrar örnekleri üzerinde yapılan incelemede de “THC (esrar) metabolitleri saptanmıştır” denilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu bu incelemeyi doğruladı.
 
 

314
Abdulkadir Selvi: Duygu Delen'in öldüğü evde çok yoğun kan izleri tespit edildi - Sayfa 4

Duygu Delen’in kan ve idrar örneklerinde ise alkol veya herhangi bir uyuşturucu tespit edilmedi.

414