Abdulkadir Selvi "Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan yazısını kaleme almadan önce üç anket şirketinin yöneticisiyle konuştuğunu belirterek "Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor. 1- Karadenizliler 2- Kürtler" dedi.

Abdulkadir Selvi "Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor" - Sayfa 1

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Canlı yayın ne kadar etkili olacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Kamuoyu araştırma şirketleri, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın çıkacağı tartışma programından sonra yeni bir anket yapmayı planlıyorlar" ifadesini kullandı.

115
Abdulkadir Selvi "Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor" - Sayfa 2

Selvi şöyle devam etti: 

"Çünkü iki adayın çıkacağı programın kararsız seçmen üzerinde etkili olacağı düşünülüyor. Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, tartışma programının yüzde 3’lük bir oy oranını etkileyeceği görüşünde. 31 Mart seçimlerinde iki aday arasındaki farkın binde 1.5 olduğu dikkate alınırsa, yüzde 3 devasa bir oran demek. Adayların performansı kadar programı yönetecek olan İsmail Küçükkaya’ya da tarihi bir görev düşecek.

 

 

215
Abdulkadir Selvi "Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor" - Sayfa 3

Adaylar yüzde 3’ü yarı yarıya mı paylaşacak? Yok. Kim daha başarılı bir performans gösterirse yüzde 3’ten büyük dilimi alacak.

315
Abdulkadir Selvi "Bu seçim ’iki K’ üzerinden yürüyor" - Sayfa 4

Hem Binali Yıldırım’ın hem Ekrem İmamoğlu’nun çok sayıda canlı yayın deneyimi var ama iki adayın karşılıklı tartışması farklı bir olay. O nedenle adaylara Amerikan başkanlarının tartışmalarını izleyip geçmişte bu tür tartışmaları yönetmiş olan televizyoncuların deneyimlerinden yararlanmalarını öneririm. 

415