ABD'li Bob Ross'dan esinlendi, İtalyan ressamın yolundan gitti

ABD'li ressam ve televizyoncu Bob Ross'dan esinlenerek, resim yapmaya başlayan Muşlu Veysel Asya (27), fotogerçekçilik olarak bilinen hiperrealizm yöntemini kullanan İtalyan Emanuele Dascanio'yu internette araştırdıktan sonra kara kaleme merak sardı. Dascanio'nun yöntemini taklit eden Asya, bir resmi 2- 7 ayda tamamlıyor. Hiperrealizm üzerine araştırma yapan Asya, kurs vermeye de başladı.

ABD'li Bob Ross'dan esinlendi, İtalyan ressamın yolundan gitti - Sayfa 1

Muş'ta yaşayan Gülfehem- Mehmet Tahir Asya çiftinin 9 çocuğundan en küçüğü olan Veysel Asya, ilkokul yıllarında resme merak sardı. Ağabeylerinden görüp, resim yapmaya başlayan Asya, henüz ilkokula giderken, televizyonda ABD'li ressam Bob Ross'u izlemeye başladı. 

ABD'li Bob Ross'dan esinlendi, İtalyan ressamın yolundan gitti - Sayfa 2

Ross'la birlikte tekniğini de geliştiren Asya, liseden mezun olduktan sonra Muş'ta 2011 yılında açılan resim kursunda 3 ay eğitim gördü. Bir süre ağabeyinin mobilya imalatı atölyesinde çalışan Asya, daha sonra Bursa'ya gitti. Burada kırtasiyede çalışan Asya, bir taraftan da resim çalışmalarını sürdürdü.

ABD'li Bob Ross'dan esinlendi, İtalyan ressamın yolundan gitti - Sayfa 3

Resim konusunda usta isimleri internetten araştıran Veysel Asya'nın dikkatini İtalyan ressam Emanuele Dascanio çekti. Dascanio'nun kuru fırça tekniğinden etkilenen Asya, bir süre internette inceleme yaptı. Dascanio'nun eserlerinde kullandığı malzemeleri çalıştığı kırtasiyede bulan Asya, resimlerinde kuru fırça ve foto gerçekçilik olarak bilinen hiperrealizm yöntemini kullanmaya başladı. 

ABD'li Bob Ross'dan esinlendi, İtalyan ressamın yolundan gitti - Sayfa 4

Evlendikten sonra yeniden Muş'a dönen Asya, bir taraftan teknoloji mağazasında çalışırken bir taraftan da yeni resim üzerine çalışma ve araştırmalarını sürdürdü.