ABD'de ikinci dalga hazırlığı: Nüfusun üçte ikisine grip aşısı

Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bini geçti. Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı ölüm vakası en fazla ABD'de görüldü. ABD nüfusunun üçte ikisine grip aşısı yapmaya hazırlanıyor.

ABD'de ikinci dalga hazırlığı: Nüfusun üçte ikisine grip aşısı - Sayfa 1

ABD'de eczaneler nüfusunun yaklaşık yüzde 60’nın sonbahar mevsiminden önce grip aşısına erişmesi için hazırlık yaptığını açıkladı.

ABD'de ikinci dalga hazırlığı: Nüfusun üçte ikisine grip aşısı - Sayfa 2

Uzmanlar grip aşısının yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı korumadığını ancak mevsimsel grip semptomlarıyla benzerlik gösteren Covid-19 hastalığının bu şekilde ayırt edilebileceğini açıkladı. Böylelikle, hastanelerdeki yanlış Covid-19 başvurularının önüne geçilebileceği bildirildi. Diğer taraftan ABD’de sonbahar aylarında ikinci bir koronavirüs dalgasının görülmesi bekleniyor.

ABD'de ikinci dalga hazırlığı: Nüfusun üçte ikisine grip aşısı - Sayfa 3

Sahip olduğu yaklaşık 1 milyon 750 bin vaka ve 100 bini aşkın ölümle yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin merkezi olan ABD’de,  eczane zincirleri, sonbahar başladığında  ikinci bir korona virüs enfeksiyonu dalgasına denk gelecek on binlerce grip vakasını önlemek için milyonlarca doz grip aşısı hazırlıyor.

ABD'de ikinci dalga hazırlığı: Nüfusun üçte ikisine grip aşısı - Sayfa 4

CVS Health Corp,  Rite Aid Corp, Walmart Inc ve Walgreens Boots Alliance’tan yapılan açıklamada, grip aşısına artan talebi karşılayabilmek için hazırlık yapıldığı açıklandı.