A101, BİM, Migros, ŞOK, Carrefour ve diğer zincir marketler bu ürünleri artık satamayacak

A101, BİM, Migros, ŞOK, Carrefour gibi zincir marketler fahiş fiyatlar nedeniyle Türkiye'nin gündeminde. AK Parti, yeni perakende düzenlemesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre e-ticaretle uğraşanlara vergi muafiyeti, süpermarket ombudsmanlığı, kozmetik ürünlerinin satışının yasaklanması ve pazar gücünü kötüye kullanmanın engellenmesi gibi düzenlemeler hedefleniyor.

A101, BİM, Migros, ŞOK, Carrefour ve diğer zincir marketler bu ürünleri artık satamayacak - Sayfa 1

Sabah'tan Eda Işık, Barış Şimşek ve Mustafa Kaya'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin sayısının artacağını söylemesinin ardından diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasının sağlanması hedefleniyor.

111
A101, BİM, Migros, ŞOK, Carrefour ve diğer zincir marketler bu ürünleri artık satamayacak - Sayfa 2

Düzenlemede, bin 500 metrekareden küçük olan zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye ürünlerinin satışının yasaklanacağı konuşuluyor.

211
A101, BİM, Migros, ŞOK, Carrefour ve diğer zincir marketler bu ürünleri artık satamayacak - Sayfa 3

Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir, açıklama yaparak marketlerin üstleneceği rolü önemsediklerini belirtti. Öte yandan zincir marketlerde fahiş fiyatın önüne geçmek için kırtasiye ve kozmetik gibi ürünlerin satılmasının yasaklanacağı belirtildi.

311
A101, BİM, Migros, ŞOK, Carrefour ve diğer zincir marketler bu ürünleri artık satamayacak - Sayfa 4

Fahiş fiyatın önüne geçmek için kurulan Tarım Kredi Kooperatif Marketleri hakkında konuşan Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir, marketlerin üstleneceği rolü önemsediklerini ancak bugüne kadar yeterli şubeleşme ağı oluşturulmadığı için üreticinin de tüketicinin de derdine derman olmadığını söyledi. Öte yandan süpermarketlerin raflarında bazı ürünlere yer veremeyeceği belirtildi.

 

411