8 yaşındaki Toprak, Covid-19 sonrası gelişen sendrom nedeniyle yaşamını yitirdi

Batman'da görev yapan doktor çift Gülsüm Kahveci Kılınç ve Şenol Kılınç'ın çocukları 8 yaşındaki toprak, koronavirüs sonrası gelişen miyofasiyal ağrı sendromu (MAS) nedeniyle hayatını kaybetti.

8 yaşındaki Toprak, Covid-19 sonrası gelişen sendrom nedeniyle yaşamını yitirdi - Sayfa 1

Batman'da görev yapan anestezi uzmanı Dr. Gülsüm Kahveci Kılınç ve dahiliye uzmanı Dr. Şenol Kılınç’ın oğulları Toprak Kılınç, geçen ay Covid-19’a yakalandı. Toprak, tedavisinin ardından koronavirüsü yendi ancak 4 hafta sonra bölgesel kas-iskelet sistemi ağrısı olarak bilinen miyofasiyal ağrı sendromu gelişti.

 

 

8 yaşındaki Toprak, Covid-19 sonrası gelişen sendrom nedeniyle yaşamını yitirdi - Sayfa 2

Adana'daki hastanede tedaviye alınan Toprak, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi.

8 yaşındaki Toprak, Covid-19 sonrası gelişen sendrom nedeniyle yaşamını yitirdi - Sayfa 3

Ölümüyle ailesinin büyük üzüntü yaşadığı Toprak Kılınç, memleketi Samsun'un Atakum ilçesinde toprağa verilecek. 

8 yaşındaki Toprak, Covid-19 sonrası gelişen sendrom nedeniyle yaşamını yitirdi - Sayfa 4

MIS-C NEDİR?

MIS-C hastalığı vücutta hemen tüm organları tutan bir hastalık olarak biliniyor. Corona sonrası çocukları tutan bu hastalık beyni, akciğerleri, kalbi, böbrekleri, karın içindeki organları, karaciğeri ve diğer organları tutabilen bir hastalık, çocuklarda yüksek ateş, şiddetli karın ağrısı, boğaz ağrısı, kusma, ishal, baş ağrısı, belirgin şekilde yorgunluk, halsizlik, bilinçte bozulma yaratıyor.

Uzmanlar, nefes darlığı, göğüste gitmeyen ağrı veya basınç hissi, yeni başlangıçlı bilinç bulanıklığı, uyanamama veya uyanık kalamama hali, morarmış veya mavimsi dudaklar ve yüz ile dayanılamayacak şiddetli karın ağrısı belirtilerinde ailelerinin çocuklarını mutlaka acil yardım almaları gerekiyor.