7 bin 693 TL'yi bulan teşvik: Ekonomide istihdam adımı

İstihdamı güçlendirmek için atağa geçen hükümet, teşvik musluklarını açtı. Son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden şirketlere destek verilecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek.

7 bin 693 TL'yi bulan teşvik: Ekonomide istihdam adımı - Sayfa 1

Hükümet uzun süreli işsizliğe son vermek için primde teşvik musluğunu sonuna kadar açtı. Bu yılın sonuna kadar işsiz olanları istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payını devlet karşılayacak.

111
7 bin 693 TL'yi bulan teşvik: Ekonomide istihdam adımı - Sayfa 2

Bu kapsamda 1025 lira ile 7 bin 693 arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından karşılanacak. Özel sektör işverenleri son 6 aydır işsiz olanlar için bu destekten yararlanacak.

211
7 bin 693 TL'yi bulan teşvik: Ekonomide istihdam adımı - Sayfa 3

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLARA DA ÖNCELİK

Hükümet, kadın, genç ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılması, stratejik yatırımların özendirilmesi, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması amacıyla işverenlere sigorta prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanma imkanı sağlanıyor. İŞKUR aracılığı ile bu yıl verilen 4 prim teşvikinin ayrıntıları şöyle:

311
7 bin 693 TL'yi bulan teşvik: Ekonomide istihdam adımı - Sayfa 4

ASGARİ ÜCRETTEN HESAPLANAN PRİMİN TAMAMI KARŞILANACAK

İşsizlik ödeneği alanları işe alan işletmeler de prim teşvikinden yararlanacak. İşsizlik ödeneği alanların işe alındığı tarihten önceki son 6 aylık dönemde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ek olarak işe alınırsa kalan işsizlik ödeneği süresince asgari ücretten hesaplanan priminin (yüzde 1'lik kısmı hariç) tamamı (1676 lira) karşılanacak.

411