7 ayda 1 milyon 500 bin maske ürettiler

Samsun'un Bafra ilçesindeki Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan idareci ve öğretmenler, pandemi sürecinde 3 katlı ve telli 1 milyon 500 bin cerrahi maske üretti. Elde ettikleri kazancı döner sermayede kullanan okul görevlileri, sürecin sonuna kadar maske üretmeyi hedefliyor.

7 ayda 1 milyon 500 bin maske ürettiler - Sayfa 1

Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirüsle mücadelede çok önemli bir yer tutan maske üretimi konusunda kolları sıvadı. 18 Mart'ta maske üretmeye karar veren okul yöneticileri ve öğretmenleri, atölyeyi maske üretim fabrikasına çevirdi. 

115
7 ayda 1 milyon 500 bin maske ürettiler - Sayfa 2

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan desteklerle makine ekipman desteği de alan okul, üretime hız verdi. 7 ayda 1 milyon 500 bin maske üretimi yapan Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürettikleri 'HÇModa' markalı, 3 katlı ve telli cerrahi maskeleri de Türkiye’nin dört bir yanına gönderdi. Elde ettikleri kazancı döner sermayede kullanan okul görevlileri, sürecin sonuna kadar maske üretmeyi hedefliyor.

215
7 ayda 1 milyon 500 bin maske ürettiler - Sayfa 3

'TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ YERLERİNE MASKE GÖNDERDİK'

Okul Müdürü Yıldıray Baş, koronavirüsün ilk sürecinde maskeyle ilgili sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Bizler de okulumuzun atölyesinde bir alan kurduk, 30'a yakın dikiş makinemiz vardı. Öğretmen ve idareci arkadaşlarımızla bunları değerlendirdik ve 'Bu süreçte alanda olmamız lazım' diye düşündük. Bu fikirden hareketle maske üretmeye başladık. 

315
7 ayda 1 milyon 500 bin maske ürettiler - Sayfa 4

O zamanlar devlet hastanelerine gönderdik, ürün çok beğenilince üretime geçtik. İlk başlarda yaptığımız maskeleri hastanelere verdik. Daha sonra da diğer kamu kurumlarından talepler geldi. Yerelde kabul gören ürünümüz kısa sürede Türkiye'nin çeşitli yerlerine gönderildi. Yaklaşık 2 ay boyunca döner sermaye üzerinden çalıştık. 3 katlı, telli cerrahi maske üretimi yapıyoruz. İlerleyen süreçle birlikte atölyemizi de güçlendirdik, yeni makineler aldık ve günlük 20 bin maske üretmeye başladık. Ürünlerimizi kamu kurum ve kuruşlarına vermeye devam ediyoruz" dedi.

415