65. Hükümet'in yeni görev dağılımı belli oldu

İşte 65. yeni hükümetin tam listesi...

65. Hükümet'in yeni görev dağılımı belli oldu - Sayfa 1

İşte 65. yeni hükümetin tam listesi...

145
65. Hükümet'in yeni görev dağılımı belli oldu - Sayfa 2

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

Binali Yıldırım, 21 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Gemi İnşaa Yüksek Mühendisi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi. Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde (WMU) master öğrenimini tamamladı.

245
65. Hükümet'in yeni görev dağılımı belli oldu - Sayfa 3

Türkiye'nin en eski tersanelerinden Camialtı Tersanesi'nde mühendislik ve yöneticilik görevlerini yürüttü. İstanbul Deniz Otobüsü İşletmeleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu. 58, 59 ve 60, 61, 64. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüttü. Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

345
65. Hükümet'in yeni görev dağılımı belli oldu - Sayfa 4

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22. ve 23. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

445