6 özel genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu

Bursa İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) tarafından İnegöl Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen programda 6 özel genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu.

6 özel genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu - Sayfa 1

Otizmli, down sendromlu, görme ve zihinsel engelli yaşları 15 ila 20 arasında olan Kader Dursun, Hadiye Aygün, Perihan Olcay, Sibel Ordu, Nurşen Gündoğan ve Büşra Şeherli, ailelerine gelinlik giymek istediklerini söyledi. 

110
6 özel genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu - Sayfa 2

Çocuklarının isteklerini yerine getirmek isteyen aileler de İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği yönetimine talepte bulundu. Ailelerin taleplerini yerine getirmek için harekete geçen dernek üyeleri, İnegöl Belediyesi ve hayırseverlerin desteği ile sıra gecesi programı düzenledi. 

210
6 özel genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu - Sayfa 3

Program da 6 engelli genç kızın hayali gerçekleştirildi. Evlerinden alınan genç kızlar, önce kuaföre götürülerek gelin saçı yaptırıldı. Beyaz gelinliklerini giyen kızlar, gelin arabasına bindirildi. 

310
6 özel genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu - Sayfa 4

Şehirde tur atan gelinlerin konvoyu daha sonra düğün salonuna geldi. Salona gelen 6 özel genç kız, davetliler tarafından alkışlarla karşılandı. Kızlar dans edip oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler. 

410