6 ay geri ödemesiz 10 bin TL kredi paketi başvuruları başladı!

Bireysel temel ihtiyaç destek kredisi paketi, dar gelirli vatandaşa 6 ay nefes aldıracak. Kamu bankalarınca başlatılan 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, 10 bin TL'lik finansman paketinin detayları belli oldu. Temel ihtiyaç desteği şartları neler, başvuru nasıl yapılır? Halkbank, Ziraat ve Vakıfbank 6 ay ödemesiz krediyi kimler alabilir?

6 ay geri ödemesiz 10 bin TL kredi paketi başvuruları başladı! - Sayfa 1

Temel İhtiyaç Kredisi başvuruları bugün başladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, 6 ayı ödemesiz kredi uygulamasını vatandaşlar ile paylaştı. Açıklama sonrasında temel ihtiyaç kredisi ile ilgili detaylar gündeme geldi.

110
6 ay geri ödemesiz 10 bin TL kredi paketi başvuruları başladı! - Sayfa 2

 Mevcut kredi kuralları uygulanmayacak, ödeme gücü kontrolü yapılmayacak. Salgın nedeniyle para kazanamayan simitçi, toplu taşıma çalışanı gibi şu anda işi olmayanlar da yararlanacak. Devlet vatandaşa kefil olurken, kredi kullandırırken beyan esas olacak.

210
6 ay geri ödemesiz 10 bin TL kredi paketi başvuruları başladı! - Sayfa 3

ŞUBELERE TEBLİĞ EDİLDİ

Kamu bankalarının şubelere gönderdiği yazıda paketin kapsamı "alt gelir grubunda yer alan kesimlerin gıda harcamaları, kira, elektrik, doğalgaz fatura gibi ödemelerinin finansmanın karşılanmasına yönelik oluşturulmuştur" diye ifade edildi.

310
6 ay geri ödemesiz 10 bin TL kredi paketi başvuruları başladı! - Sayfa 4

Kredinin amacının, salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen müşterilerin temel ihtiyaçlarının finansmanın uygun şartlarda sağlanması olduğunun altı çizildi.

410