5 bölgede kar var! Meteoroloji'den flaş uyarı

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Marmara’nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar yurdun batı kesiminde 2-4 derece artıyor.

5 bölgede kar var! Meteoroloji'den flaş uyarı - Sayfa 1

Son dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

5 bölgede kar var! Meteoroloji'den flaş uyarı - Sayfa 2

KARADENİZ SAHİL ŞERİDİNDE YOĞUN KAR
Yağışların Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

5 bölgede kar var! Meteoroloji'den flaş uyarı - Sayfa 3

DON, SİS VE PUS OLAYINA DİKKAT
Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

5 bölgede kar var! Meteoroloji'den flaş uyarı - Sayfa 4

MARMARA'DA SICAKLIK ARTIYOR
Hava sıcaklığı Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.