4'lü zirve sonrası mutabakat: Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi imzalandı

Madrid'de 4'lü zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya liderleri ile görüştü. 2 saat süren görüşme sonrası Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü mutabakat imzalandı. NATO Başkanı Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'ye tam destek sözü verdiğini açıkladı.

4'lü zirve sonrası mutabakat: Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi imzalandı - Sayfa 1

İspanya'nın başkenti Madrid'de NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in katıldığı 4'lü görüşme sona erdi. 

113
4'lü zirve sonrası mutabakat: Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi imzalandı - Sayfa 2

Görüşme sonrası Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri hakkında üç ülkenin liderlerinin huzurunda üçlü memorandum imzalandı.

213
4'lü zirve sonrası mutabakat: Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi imzalandı - Sayfa 3

Memoranduma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, İsveç Dışişleri Bakanı Anne Linde imza attı.

313
4'lü zirve sonrası mutabakat: Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi imzalandı - Sayfa 4

NATO Zirvesi'nin düzenlendiği Madrid'deki IFEMA Fuar Merkezi'ndeki imza törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson katıldı. 

413