3 bölgede sağanak var! Meteoroloji paylaştı

Meteoroloji'den alınan son verilere göre hava sıcaklığı yurdun, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise 2 ila 4 derece azalacak. Bugün 3 bölgede sağanak yağış bekleniyor.

3 bölgede sağanak var! Meteoroloji paylaştı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Tokat, Sivas, Artvin ve Bingöl çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

111
3 bölgede sağanak var! Meteoroloji paylaştı - Sayfa 2

KARS'TA KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Yağışların sabah saatlerinde Kars çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı tahmin ediliyor. 

 

211
3 bölgede sağanak var! Meteoroloji paylaştı - Sayfa 3

SICAKLIK İÇ VE KUZEY KESİMLERDE ARTIYOR

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

311
3 bölgede sağanak var! Meteoroloji paylaştı - Sayfa 4

DOĞU ANADOLU'DA RÜZGAR OLACAK

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Marmara'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

411