2021 Volkswagen Golf GTI Edition 45 fotoğrafları internete sızdı

Alman otomotiv devi Volkswagen'in 45.yıla özel tasarladığı Golf GTI Edition 45 modelinin fotoğrafları internete sızdırıldı.

2021 Volkswagen Golf GTI Edition 45 fotoğrafları internete sızdı - Sayfa 1

Yeni model ifşa oldu

Manisa’ya yatırıma hazırlanan ancak daha sonra vazgeçen Volkswagen'in son modeli sızdırıldı. Tanıtım öncesi gelen fotoğraflar yeni modelin tasarımını gözler önüne serdi.

112
2021 Volkswagen Golf GTI Edition 45 fotoğrafları internete sızdı - Sayfa 2

Manisa'dan son anda vazgeçmişti

Volkswagen, 2020 yılı içinde Manisa'da fabrika kurmak için çalışma başlatmış ancak Covid-19'u bahane ederek bu karardan vazgeçmişti.

212
2021 Volkswagen Golf GTI Edition 45 fotoğrafları internete sızdı - Sayfa 3

Bakan Varank mektubu açıklamıştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Volkswagen'in kararına ilişkin şirketin üst yöneticisi Herbert Diess’dan bir mektup aldığını, fabrikanın kurulamamasına gerekçe olarak koronavirüs (Covid-19) salgını gösterildiğini belirtmişti.

312
2021 Volkswagen Golf GTI Edition 45 fotoğrafları internete sızdı - Sayfa 4

Siyasi olduğu aşikar

Varank sözlerinin devamında "Bize resmi açıklaması bu ama bu şirketlerin yönetim kurullarına baktığınızda yerel yönetimlerin yani eyaletlerin burada etkisi var, sendikaların ortaklığı var, yabancı ortaklar var. Tüm bu dengeleri tutarak yatırım kararları alıyorlar. Tabii ki burada siyaseten bu işi istemeyenlerin olduğunu biliyorduk." açıklamasını yapmıştı.

412