17 ile uyarı! Meteoroloji harita ile saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 bölge ile 17 ili uyarıp, öğle saatlerine dikkat çekti. Yağışların; gece saatlerinde 4 ilde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artması bekleniyor. İşte haftanın son günü için bölge bölge beklenen hava durumu ve Meteoroloji'nin saatli haritalı uyarıları...

17 ile uyarı! Meteoroloji harita ile saat verdi - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneybatısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Malatya, Ardahan, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

110
17 ile uyarı! Meteoroloji harita ile saat verdi - Sayfa 2

Hava sıcaklığının, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

210
17 ile uyarı! Meteoroloji harita ile saat verdi - Sayfa 3

Rüzgarın genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

310
17 ile uyarı! Meteoroloji harita ile saat verdi - Sayfa 4

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; gece saatlerinde Osmaniye çevreleri, Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

410