14 günlük karantina koronavirüsün tedavisi için yeterli değil iddiası

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, yeni tip koronavirüs hastalarının, semptomlar ortadan kalktıktan sekiz güne kadar bulaşıcı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, karantina süresinin süresinin hastalığın belirtilerinin ortadan kalkmasının ardından iki hafta daha sürmesi gerektiğini açıkladı.

14 günlük karantina koronavirüsün tedavisi için yeterli değil iddiası - Sayfa 1

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, 28 Ocak - 9 Şubat tarihleri arasında Çin’in Pekin şehrinde yer alan PLA Genel Hastanesinde tedavi edilen ve hafif koronavirüs semptomları bulunan 16 hastayı inceledi.

14 günlük karantina koronavirüsün tedavisi için yeterli değil iddiası - Sayfa 2

"KARANTİNA SÜRESİ 14 GÜNDEN UZUN OLMALI"
Uzmanlar, hastaların yaklaşık yarısının iyileşmiş gibi göründükten sonra bile hala virüs taşıyıcısı olduğunu keşfettiler. Araştırmacılar, bu nedenle  karantina süresinin 14 günden uzun sürmesi gerektiğini kanıtladıklarını öne sürdü.

14 günlük karantina koronavirüsün tedavisi için yeterli değil iddiası - Sayfa 3

"SEMPTOMLAR KAYBOLDUKTAN SONRAKİ SEKİZ GÜNE KADAR COVID-19 BULAŞICI"
Amerikan Solunum ve Kritik Bakım Tıbbı Dergisi'nde yayınlanan çalışmada bazı hastaların ateş ve öksürükleri kesildikten sekiz güne kadar Covid-19 taşıyıcı olduğu ortaya konuldu.

14 günlük karantina koronavirüsün tedavisi için yeterli değil iddiası - Sayfa 4

İncelenen vakaların birincil semptomları arasında öksürük, ateş, farenkste ağrı (burun ve ağzı yemek borusuna bağlayan zar) ve nefes darlığı vardı. Araştırmacılar, bir ay boyunca tüm hastaların boğaz bezlerinden örnekler aldı ve virüs belirtileri açısından analiz etti.