125 TL'ye satıyor paraya para demiyor; Yılda 4 defa hasat ediyor

Turizm sektöründe faaliyet gösterirken Cemal Erbay, yurt dışında görüp Antalya'da başladığı üretimde paraya para demiyor.

125 TL'ye satıyor paraya para demiyor; Yılda 4 defa hasat ediyor - Sayfa 1

Ülkede en kaliteli Aloe vera hammaddesini yetiştirmek için yola çıktıklarını belirten Cemal Erbay, “Hindistan, Amerika, Brezilya ve Meksika’da üretim alanlarını gördükten sonra Türkiye’de modellemesini yapmak için bir girişimde bulundum." dedi.

111
125 TL'ye satıyor paraya para demiyor; Yılda 4 defa hasat ediyor - Sayfa 2

"5 buçuk yılın yaklaşık, 3 buçuk yılı Ar-Ge çalışmalarıyla geçti" diyen Erbay "Bu bitkiyi ülkemizde iklim şartlarımızda aynı kalitede hammaddeyi üretebilir miyiz diye çalışmalar yaptık. Denemeler sonrasında en kaliteli jeli oluşturabilecek ortamı sağladık. Şimdi hammadde üretiyoruz” diye konuştu.

211
125 TL'ye satıyor paraya para demiyor; Yılda 4 defa hasat ediyor - Sayfa 3

Sözleşmeli çiftçilerle beraber 125 dekar alanda üretim yaptıklarını kaydeden Cemal Erbay, “Öncelikle ürettiğimiz hammadde, yaprak içi jeli. Aloe vera bitkisini talep eden sektörler içinde kozmetik sektörü başı çekiyor." şeklinde konuştu.

311
125 TL'ye satıyor paraya para demiyor; Yılda 4 defa hasat ediyor - Sayfa 4

Erbay "Sağlık sektörü, Gıda takviyeleri, içecekler ve bununla beraber temizlik ve bakım ürünleri son zamanlarda yumuşatıcılar, kâğıt mendiller, yastıklar, yorganlar gibi ürünlerde de kullanılıyor. Hindistan’da geliştirilen doğa dostu bio pil üretimi yapıldı. Bizim de kendi bünyemizde jel akü çalışmalarımız var." dedi.

411