12 yaşındaki Naz, Kangal köpekleriyle büyüyor

Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı ve köpek uzmanı Orhan Yalçınkaya'nın kızı Naz Yalçınkaya (12), neredeyse her gün beraber vakit geçirdiği Kangal köpeklerine olan sevgisiyle dikkat çekiyor. Babası çiftlikte köpeklerin bakımını yaparken, bebekliğinden itibaren hayvanlarla iç içe olan Naz ise yavrularıyla ilgileniyor.

12 yaşındaki Naz, Kangal köpekleriyle büyüyor - Sayfa 1

Sivas'ta Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı ve köpek uzmanı Orhan Yalçınkaya'nın 2 çocuğundan küçüğü Naz, neredeyse her gününü Kangal köpekleriyle geçiriyor. 

115
12 yaşındaki Naz, Kangal köpekleriyle büyüyor - Sayfa 2

Cumhuriyet Üniversitesi Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Naz Yalçınkaya, sabah erken saatte uyanan babasıyla beraber kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki çiftliğe geliyor. Babası çiftlikte Kangal köpeklerinin bakımını yaparken, bebekliğinden itibaren hayvanlarla iç içe olan Naz ise yavrularıyla ilgileniyor. Kangal köpeği yavruları ise Naz'ı gördüklerinde etrafında toplanıyor. Pandemi nedeniyle okula gitmeyen Naz, bu süreçte Kangal köpekleriyle olan bağını daha da güçlendirdi. Naz, çiftlikte bulunan Kangal'ları korkusuzca gezdiriyor. 

215
12 yaşındaki Naz, Kangal köpekleriyle büyüyor - Sayfa 3

'BANA MUTLULUK VERİYOR'

Kangal köpekleriyle ilgilenmeyi çok sevdiğini söyleyen Naz Yalçınkaya, "Kangal'lar bana mutluluk veriyor, onlar benim dostum. Onlarla ilgilenmeyi seviyorum. Çok tatlı canlılar. Günüm burada çok güzel geçiyor. 

315
12 yaşındaki Naz, Kangal köpekleriyle büyüyor - Sayfa 4

İlk olarak onları seviyorum, yemeklerini hazırlıyorum ve dağıtıyorum. Sonra da onlarla oynuyorum. Her canlı güzel ama Kangal'lar ile ilgilenmek çok daha güzel bir duygu. Onlarla ilgilendiğim zaman mutlu oluyorum. Onları çok seviyorum ve onlar da beni seviyor. Beraber oynayıp eğleniyoruz. Pandemide onlarla dostluğumuzu pekiştirdik. Daha çok eğlenmeme, mutlu olmama ve canımın sıkılmamasına yardımcı oldular. Onlar sayesinde güzel günler geçirdim" dedi. 

415