12 İsrailli genç 19 yaşındaki İngiliz turist kıza tecavüz edip kayda aldı

Güney Kıbrıs’ın dünyaca ünlü eğlence merkezi Ayia Napa’da 19 yaşındaki bir İngiliz turiste tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 12 İsrailli turist mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların, İngiliz turistle birlikte oldukları anı cep telefonlarıyla çektikleri belirtildi. Mahkeme zanlılar için 8 gün ek gözaltı süresi verdi.

12 İsrailli genç 19 yaşındaki İngiliz turist kıza tecavüz edip kayda aldı - Sayfa 1

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında diplomatik gerginliğe neden olan olay salı gecesi meydana geldi. Adı açıklanmayan İngiliz turist, Çarşamba günü polise giderek ’İsrailli turistlerin tecavüzüne uğradığı’ şikayetinde bulundu.

12 İsrailli genç 19 yaşındaki İngiliz turist kıza tecavüz edip kayda aldı - Sayfa 2

Rum medyasının fazla yer vermediği olayı, İsrail medyası gündeme getirdi. İsrail medyasında çıkan haberlere göre; ’tecavüz suçlaması yapılan’ 12 kişiden 2’si 16 ile 17 yaşları arasında. Habere göre; 12 kişilik grup, askere gitmeden önce kutlama yapmak amacıyla Ayia Napa’ya geldi. İsrailli turistlerin bir eğlence mekanında eğlenirken, 19 yaşındaki turist kızla tanıştığı ifade edilen haberlerde, ’kadının kendi rızası ile otelde birlikte olduğu’ iddialarına yer verildi.

12 İsrailli genç 19 yaşındaki İngiliz turist kıza tecavüz edip kayda aldı - Sayfa 3

Gözaltına alınanlardan birinin annesini aradığı ve ’Anne ben hiçbir şey yapmadım’ dediğini aktaran İsrail medyası, Dışişleri Bakanlığı’nın konuyu yakından takip ettiğine dikkat çekti. Gençlerin avukatı Yaniv Habari de, ’çocukların durumları iyi’ açıklaması yaptı. Haberi, gençlerin tecavüz suçlamasını kabul edip etmediği ile ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı. İsrail medyasından Ynet News sitesine konuşan kadının arkadaşları ise, "İsrailliler sarhoştu. Arkadaşımızın tecavüze uğradığından eminiz. Onu tanıyoruz. Umarım yakalananlar en sert şekilde cezalandırılır" açıklaması yaptı.

12 İsrailli genç 19 yaşındaki İngiliz turist kıza tecavüz edip kayda aldı - Sayfa 4

TECAVÜZ ANINI ÇEKMİŞLER

Olay üzerine gözaltına alınan 12 İsrailli turist mahkemeye çıkarıldı. Rum tarafında Mağusa Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar ile ilgili olarak Rum medyası çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. Rum medyasının haberine göre 12 İsrailli turist, İngiliz kadın ile birlikte oldukları anı cep telefonlarıyla kaydetti. Rum polisi de, 12 İsraillinin cep telefonlarını teknik incelemeye aldı. Rum polisi ayrıca ’tecavüz iddiasının’ geçtiği otel ve bölgedeki kameraları da incelemeye aldı.