1 Haziran’dan sonra ne olacak?

Türkiye genelinde corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan tedbirler kademeli olarak azaltılacak. 1 Haziran'dan itibaren kısıtlamaların gevşetilmeye başlaması bekleniyor. Uygulanan tedbirler sonrası vaka sayılarının azalması vatandaşları umutlandırdı. Peki, 1 Haziran'dan sonra hangi işletmeler açılacak? Sokağa çıkma kısıtlamarı devam edecek mi?

1 Haziran’dan sonra ne olacak? - Sayfa 1

Türkiye genelinde uygulanan üç haftalık tam kapanma sonrasında, 17 Mayıs'ta kademeli normalleşme adımları atılmaya başladı. 

1 Haziran’dan sonra ne olacak? - Sayfa 2

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre 1 Haziran'a kadar, haftaiçleri akşam dokuzdan sabah beşe kadar ve haftasonlarının tamamını kapsayacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam ediyor. 

1 Haziran’dan sonra ne olacak? - Sayfa 3

Peki, 1 Haziran'da corona virüsle mücadelede hangi kısıtlamalar devam edecek? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada vaka sayıları düşmeye başladığı için, "gelişmeler ve normalleşme ile ilgili yeni planlarımızla bu yaz salgının yıkıcı etkisinden ülkemizin kurtulacağı açıkça görünür hale gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

1 Haziran’dan sonra ne olacak? - Sayfa 4

RESTORANLARA KİŞİ SINIRI
Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberine göre Kabine toplantısı sonrası alınması beklenen kararlar:

Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Haziran ayı için ilk doz aşılamada büyük bir aşama kaydedilmesi beklenirken, bu durum otomatik olarak 1 Haziran sonrası yasakları da etkileyecek.