Sokak afişleriyle oğluna hayat arıyor

Zonguldak'ta lösemi hastalığı sebebiyle yoğun bakımda yatan 20 yaşındaki Selçuk Erdoğan'ın her gün 10 ünite kan ihtiyacına ailesi çare arıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar ise gence destek için Zonguldak'a geliyor.

F5HABER F5HABER
Sokak afişleriyle oğluna hayat arıyor

Zonguldak'ta lösemi hastalığı sebebiyle yoğun bakımda yatan 20 yaşındaki Selçuk Erdoğan'ın her gün 10 ünite kan ihtiyacına ailesi çare arıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar ise gence destek için Zonguldak'a geliyor.

Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Hasankadı köyünde yaşayan Aysel ve Metin Erdoğan çiftinin 20 yaşındaki çocukları Selçuk Erdoğan, 3 yıl önce kalça kemiğinde hissettiği ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu.

Bartın Devlet Hastanesi'ne başvuran gence yapılan tetkiklerde lösemi (kan kanseri) teşhisi konuldu. Bir süre önce yapılan ilik nakli uyum sağlamayınca hastalığı tekrarlayan genç BEÜ Hastanesi'ne sevk edildi.

Mesanesinde sürekli kan boşaldığı için kan kaybeden Selçuk Erdoğan'ın günlük ortalama 10 ünite kan ihtiyacına ailesi çare arıyor.

30 GÜNDE 135 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

Baba Metin Erdoğan ise kan bağışında bulunanlara teşekkür etti. İstanbul ve Antalya'dan bile kan bağışında bulunmaya gelenler olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bize yardımda bulundular. Bilhassa kan üzerinden. Bu kanın ne zaman sona ereceği belli değil. Şu an kanaması halen devam ediyor. Bize her gün kan lazım. En azından her gün 10-12 ünite kana ihtiyacımız var. Biz bu yola sosyal medya üzerinden başvurduk. Sağ olsun bizi duyan herkes bize yardımcı olmaya çalıştı. Günlük en az 8-10 kişi geliyor. Hepsinden Allah razı olsun. İstanbul'dan gelen var. Antalya'dan gelen oldu. Bunun yanı sıra arayıp bize dua edenler var. Doktorumuzun dediğine göre bundan 4-5 gün önce bir ayda 135 ünite kan bağışı odu" dedi.

Annesi Aysel Erdoğan ise oğlunun durumunu şöyle anlattı:

"Oğlumun rahatsızlığı ilk olarak kalça ağrısı ile başladı. Buraya biz kalça kayması olarak geldik. Ama kalça kayması değilmiş oğlumuzun lösemi olduğunu öğrendik. Burada oğlum lösemi tedavisi görüyor. Daha önce ilik nakli oldu. Sonra tekrar rahatsızlandı."

SOSYAL MEDYADA DUYAN GELDİ

Selçuk Erdoğan'ın 3 yıl önce hastanede tanıştığı arkadaşı Kevser Akçınar, sosyal medya üzerinden paylaşımların yapılmasıyla desteğin arttığını ifade etti. Akçınar, "Sosyal medyada ve güvenlik şirketleriyle konuşarak bu durumu duyurmaya çalıştık. Şu an her yerde her koşulda kan arıyoruz. Son bir ay içerisinde durumu aşırı derecede kötüye gitti. Şu an tedaviye de cevap vermiyor. Doktor sadece kanın gerekli olduğunu söylüyor. Kan olmadığı zaman ne olacak bilmiyoruz. O yüzden vatandaşlarımızdan duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sakarya'dan Selçuk Erdoğan'a kan vermek için BEÜ Hastanesi'ne gelen Onur Tan ise, "Kan bağışı olayını sosyal medya üzerinden duydum. Daha sonra elimize bilgiler ulaştı. Bize afişler geldi. Biz de onları Sakarya'da sokağa astık. Bugün buraya dört kişi geldik. Okullar açılınca daha kalabalık bir şekilde geleceğiz" şeklinde konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER