Her şey Fatmanur için

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kepez Mahallesi sakinleri, arkadaşlarının işitme engelli kızı Fatmanur'un eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanması için el ele verip kermes düzenledi.

F5HABER F5HABER
Her şey Fatmanur için

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kepez Mahallesi sakinleri, arkadaşlarının işitme engelli kızı Fatmanur'un eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanması için el ele verip kermes düzenledi.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kepez Mahallesi'nde yaşayan 36 yaşındaki Meltem Emeç'in 7 yıldır kızı için verdiği mücadeleye mahalledeki komşuları, arkadaşları ve esnaflar da destek verdi. 5 yıldır rehabilitasyon merkezinde eğitim gören ve yıllık eğitim masrafı yaklaşık 50 bin TL'yi bulan 7 yaşındaki Fatmanur için komşuları ameliyat parası toplamak için kermes düzenlemeye karar verdi. Kepez Mahallesi'ndeki boş bir dükkanda hamur açıp gözleme yapan ve evlerinde hazırladıkları pasta, börek ve salataları satışa sunan ev hanımları Fatmanur'un 2-3 aylıkta olsa gideri için gerekli olan parayı toplamak için mücadele ediyor.

MAHALLELİDEN ÖRNEK YARDIMLAŞMA

Mahalledeki komşular ve arkadaşlarının kızı için verdiği mücadeleye destek vermesinden son derece mutlu olduğunu dile getiren anne Meltem Emeç, kızının sağlığına kavuşmasını istedi. Anne Emeç gazetecilere yaptığı konuşmasında, "Kızım Fatmanur 7 yaşında ve işitme engelli. Normalde doğuştan Triçeskoli sendromlu bir çocuk. 5 senedir rehabilitasyona gidiyor fakat öğretmenlerimiz bile tıkanma noktasında kaldı Fatmanur için. Çoğu şeyi denediler. Artık daha kapsamlı ve daha eğitimli birilerinden kapsamlı bir eğitim alması gerekiyor. Normalde biz görsel için başladık. Arkadaşlarımız sağ olsun destek verdiler bize. Fakat görsellikten önce sağlığının ve eğitiminin önde gitmesi için. Arkadaşım Vildan Hanım, Birsen Hanımın çok büyük destekleri var kermesi düzenlememizde. Onların sayesinde bu kermesi düzenledik ve çocuğuma daha iyi bir eğitim ve sağlık açısından daha iyi bir imkan sağlamayı amaçlıyoruz azda olsa. Çünkü 7 yıldır ben kendim uğraşıyorum. Çocuğum için gitmediğim, yapmadığım şey kalmıyor. Ama şu anda da tıkanma noktasındayım. Artık herkesin işyerlerinin durumlarını biliyorsunuz. Ben tıkanma noktasındayken arkadaşlarımın desteği ile birlikte bir şeyler yapmak istedik. Onların desteği ile en azından bir, iki aylık ihtiyacı karşılamayı düşündük. Kermesten ne kadar gelir geleceği belli bir şey. Benim tıkandığım noktada en azından bir iki ay destek olsun diyoruz. Arkadaşlarımızın desteği ile kermesimizi düzenlemeye karar verdik. Bütün her şeyi komşularımız, arkadaşlarımız getirdi. Arkadaşlarım yiyeceklerin hazırlanmasında yardımcı oluyorlar, mamaları da onlar yaptı. Muhtarımız ve esnaflarımız yiyeceklerin malzemelerinin alınması noktasında yardımcı oldular. Şu anda burada olan her şey arkadaşlarımız ve esnaflarımızın sayesinde oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Ben vicdanen kızım için her şeyi yapmaya çalışıyorum" dedi.

AMAÇ FATMANUR'UN DERDİNE BİR NEBZEDE OLSA DERMAN OLMAK

Meltem Emeç'in komşusu ve arkadaşı Vildan Siner ise ilk başta Fatmanur'un ameliyat parasını toplamak için yola çıktıklarını ancak daha sonra doktorların şu anda ameliyat olamayacağını söylemesi üzerine biraz daha dar kapsamlı bir kermes düzenlediklerini söyledi. Mahalle sakinlerinin, muhtarın ve esnafların kendilerine destek verdiğini dile getiren Siner "Biz aslında Fatmanur'un ameliyatı için daha büyük bir yerde bir hafta 10 günlük çarşı merkezinde bir kermes düşünüyorduk. Fakat doktorlar ergenlik döneminden önce ameliyat olamayacağını söyleyince daha ufak yollu bir şey düşündük. Özellikle mahalledeki komşularımızla birlikte, muhtarımız Baki Karaarslan, Hatice Berker, Birsen Hanım, ben ve daha ismini sayamadığım bir sürü kişiye kendi adıma teşekkür ediyorum. İnşallah derdine bir nebze olsun merhem olacak. Sorunu belki kökünden halletmeyecek ama arkadaşıma en azından 2-3 ay rahatlama sağlayacak" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER