Bağdadi'yi yakalatan isim belli oldu! Dikkat çeken Türkiye detayı

Reuters'ın haberine göre, Türkiye tarafından yakalanan ve Irak'a teslim edilen DAEŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin baş danışmanlarından İsmail el-Etawi, verdiği bilgilerle operasyonun en kilit ismi oldu.

GASTE24 GASTE24
Bağdadi'yi yakalatan isim belli oldu! Dikkat çeken Türkiye detayı

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin İdlib kentinde düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğünü duyurdu. Trump, açıklamasında Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak'a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN YAKALADIĞI İSİM BAĞDADİ'NİN SONU OLDU

İngiliz haber ajansı Reuters'ın Iraklı yetkililere dayandırdığı özel haberine göre, operasyonun en kilit ismi Türkiye'nin yakalayıp Irak'a teslim ettiği Bağdadi'nin baş danışmanlarından İsmail el-Etawi...

Reuters'a konu ile alakalı açıklama yapan Iraklı üst düzey güvenlik yetkilisi, "Ethavi, Bağdadi'nin hareketleri ve saklandığı yerler hakkında bulmacanın eksik parçalarını vererek çok değerli bilgiler sundu. Ethavi, bize Bağdadi'nin yakın çevresindeki 5 kurmayıyla Suriye'de toplantı yaptıkları yerleri anlattı" ifadesini kullandı. 

SEBZE TAŞIYORMUŞ İZLENİMİ VERDİLER

Iraklı yetkililer Ethavi'nin, "Bağdadi bazen kurmayları ile hareket halindeki minibüslerde toplantı yapıyordu. Dikkat çekmemek için bunlarla sebze taşınıyormuş izlenimi yaratıyorlardı" dediğini aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER