için kaldı

Binlerce kişi Zafer için yürüdü (3)

RENKLİ ZAFER HALK YÜRÜYÜŞÜ

F5HABER F5HABER
Binlerce kişi Zafer için yürüdü (3)

RENKLİ ZAFER HALK YÜRÜYÜŞÜ

Afyonkarahisar'da Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Zafer Halk Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Afyonkarahisar Belediyesi'nin misafiri olarak kutlamalara katılan Makedonya, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya ve Kırgızistanlı gençler yöresel kıyafetleriyle ilgi çekti.

Zafer Halk Yürüyüşü'ne, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Genelkurmay Başkanlığı'nı temsilen Tuğamiral İrfan Arabacı, Hava Tuğgeneral Kemal Mutlu, Milli Savunma Bakanlığı'nı temsilen Tuğgeneral Adnan Baksı, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Anıtpark önünden Mehter Takımı eşliğinde yürüyüşe geçen protokol üyeleri ve yabancı konukların oluşturduğu gruplar, Kurtuluş Caddesi'ne geldi. Yürüyüşteki gruplara çevredekiler yoğun ilgi gösterdi. Birçoğu renkli kıyafetler içindeki konukları görüntülemeye çalıştı. Yürüyüş sonunda Vali Hakan Yusuf Güner ve protokol üyeleri yürüyüşe katılanları alkışladı.

Yürüyüş sonrasında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan 5 bin Türk Bayrağı protokol üyeleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Belediye zabıtalarının dağıtım yaptığı bazı noktalarda ise kısa süreli tartışmalar ve arbede yaşandı. Bayrak almak isteyenler arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı.

(DHA - Mustafa BAYER)
SONRAKİ HABER