"Küçük Burjuva Düğünü" sahnede

Tiyatro tarihinin önemli yazarları arasında gösterilen Bertolt Brecht'in "Küçük Burjuva Düğünü" isimli eseri, Devlet Tiyatroları (DT) sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Küçük Burjuva Düğünü" sahnede

Brecht'in 1920'de kaleme aldığı Küçük Burjuva Düğünü isimli eseri Ankara Devlet Tiyatrosunca 1 Ekim'de Şinasi Sahnesi'nde prömiyer yapacak. Ankara Devlet Tiyatrosunca sahneye konulacak, insan psikolojisi ve toplumsal yabancılaşmaya dikkati çeken oyunun rejisörlüğünü üstlenen Cem Emüler, provalar sırasında, AA muhabirine eser hakkında bilgi verdi.

Yıllardır kapalı gişe oynayan "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyununun da yönetmenliğini yapan Emüler, Küçük Burjuva Düğünü'nün rejisini üstlendiği

oyunlar içerisinde en heyecanla çalıştığı eserlerden olduğunu söyledi.  Brecht'in 22 yaşında yazdığı Küçük Burjuva Düğünü'nün yazarın gençliğinde basılmadığını, bütün eserler ve mektupları yayınlanırken notlarından çıktığını ve yazılı hale gelmesinin ise 60'lı yılları bulduğunu belirtti. Emüler, oyunun, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda Almanya'da yaşayan yazarın tiyatroya ve hayata bakışından izlenimler aktardığını dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER