‘Türkiye yine kazandıracak’

Türkiye’ye güvenen insanların son bir yılda gerek TL gerek döviz bazında yüzde 20 ile 60 arasında para kazandığına dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Olumsuzluklara inananlar ise yüzde 15 kaybetti. Yatırımcıyı yine mahcup etmeyeceğiz. Yeni başarı hikâyesi yazacağız. Şimdi Türkiye’ye yatırım yapan 1 yıl sonra yine kazanacak” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Türkiye yine kazandıracak’

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’ye son 1 yılda güvenen ve yatırım yapan yerli, yabancı yatırımcıların yüzde 20 ile yüzde 60 aralığında para kazandığını belirterek, yatırım yapanların yine kazanacağını söyledi. Ekonomi gazetecileriyle dün Ankara’da bir araya gelen Albayrak, “Geçen yıldan bu yıla bakıldığında Türkiye hem yabancı hem yerli yatırımcıya kazandırmış. Yatırımcıyı yine mahcup etmeyeceğiz. Yeni başarı hikayesi yazacağız. Şimdi Türkiye’ye yatırım yapan 1 yıl sonra yine kazanacak. Dünyada eksi faizlerin olduğu bir iklimde bundan en ufak bir şüphemiz yok” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki son 1 yılını değerlendiren Albayrak, “Bu süreç tarihi, engin tecrübeler edindiğimiz bir yıl oldu. Reform niteliğinde bir yılı geride bıraktık. İyi ve başarılı bir yıl bizi bekliyor. Direnç anlamında... Dengeleneme güçlü bir şekilde hedeflerimizin ötesinde gerçekleşti. Cari anlamda, büyüme, enflasyon anlamında dengelenme önümüzdeki yıl dengelenme daha güçlü olacak. Bugün 6 ay öncesine göre daha güzel bir hava var. Negatif ve olumsuz tahminleri geride bırakarak. Beklenen kötü senaryolar bertaraf edildi. Bağışıklık sistemini güçlendirmiş bir Türkiye olarak yeni döneme giriyoruz” dedi.

Türkiye’ye mayıstan bu yana DİBS, bono, swap, ödemeler dengesi, borsa kanalıyla 10 milyar dolardan fazla yabancı girişi olduğunu anlatan Bakan Albayrak, “Geçen hafta yabancılarla toplantı yaptık. Türkiye’ye güvenen insanlar son bir yılda gerek TL gerek döviz bazında yüzde 20 ila 60 arasında para kazandı. Olumsuzluklara inananlar ise yüzde 15 kaybetti” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER