için kaldı

Tehlike sanıldığından çok daha büyük

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, 2020-2021 yılında Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için ön eleme oynama tehlikesini değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tehlike sanıldığından çok daha büyük

UEFA Avrupa Ligi’nde resmen dibe vurduk. TFF artık bu duruma seyirci kalmamalı…

2019-20 yılı UEFA puanlarına göre kıtadaki 55 ülke içinde 36’ncı sıradayız. UEFA’nın son 5 yılı dikkate alarak oluşturduğu genel sıralamada halen 11’nciyiz. Eğer bu yıl 12’nciliğe düşersek, 2020-21 Süper Lig şampiyonu, Devler Ligi’ne girmek için kesin olarak 2 ya da 3 ön eleme oynamak durumunda kalacak.

Evet, Avrupa’da bu sezonu 11’inci tamamlarsak 202021 şampiyonumuzun Şampiyonlar Ligi bileti tehlikeye girecek. Ancak tehlike bununla sınırlı değil. Sonraki yıllarda daha vahim bir tablo bekliyor bizi: Zira son 3 yıl puanlarına göre 16’ncı, son iki yıla göre 21’inciyiz. Yani Avrupa’da 4 takıma düşmemiz de, tüm temsilcilerimizin en az üçer ön eleme oynamaları da an meselesi. Son 5 yılda Türk futbolunun yakasına yapışan ‘kibir’ hastalığı, Avrupa Ligi’ndeki anlamsız rotasyon kararları, maalesef en ciddi semptomlarını bu sene gösterdi. Takımlarımız Avrupa’da bu sezon toplam 14 maça çıktılar, sadece 4’ünü kazanabildiler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER