için kaldı

Yozgat’ta halk sokağa döküldü

DARBE girişiminin ardından Yozgat'ta halk sokağa döküldü. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Ak Parti İl binası önünde toplan grupa hitaben konuştu.

F5HABER F5HABER
Yozgat’ta halk sokağa döküldü

DARBE girişiminin ardından Yozgat'ta halk sokağa döküldü. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Ak Parti İl binası önünde toplan grupa hitaben konuştu.

Yozgat'ta, darbe girişiminin ardından Türk Bayraklarını alan halk sokağa döküldü, Ak Parti teşkilatı önünde toplanan kalabalık FETÖ aleyhine sloganlar attı. Saat 01.00'dan itibaren camilerden ezan okunmaya başlandı. Saatler 03.00 da ise ezan sesleri yerini sala seslerine bıraktı. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, beraberinde Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile Cumhuriyet meydanına gelerek, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimine tepki gösteren vatandaşları sükunete davet etti. Son gelişmeler hakkında halka bilgi veren Vali Yurtnaç, “Özel Kuvvetler Komutanımız, 1. Ordu Komutanımız, Deniz Kuvvetleri Komutanımız hükümetin yanında olduklarını ve darbeye karşı oldukların açıkladılar. Tüm bunlardan daha önce sokağa çıkıp Yozgat meydanını dolduran hemşehrilerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Yine özel kuvvetler komutanımızın açıklaması, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını bildiriyor. Ancak teslim olması gereken birkaç çapulcu var onlarında biraz sonra teslim alınacağını söylüyor. İstanbul'da hava alanında ki tankları halk ele geçirdi, etkisiz hale getirdi.Darbe girişimi ile ilgili ilk etapta 6 tane albay gözaltına alındığı bilgisi ulaştı. Her şerde bir hayır, hayır gördüğümüzde bir şer olabilir. Ülkemizi üzüntüye boğan bu olay bizim demokrasimizin halka sahip çıkmasını sağladı. Demokrasimizi güçlendirdi. Devletle milleti kaynaştırdı. Bundan sonra feriştahı gelse hukuk dışında kimse bu halka hiç bir şey yapamaz. Devletimizin, milletimizin, başbakanımızın, cumhurbaşkanımızın yanındayız” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, meydanlarda sadece Ak Partililerin olmadığını belirterek, “Burada MHP'liler var, CHP'liler var, BBP'liler var, Demokrat Partililer var, Saadet Partililer var, kısacası burada millet var. Bu gün üç beş çapulcunun yaptığı darbe yok, üç beş teröristin terör girişimi vardır. Bu gece inşallah hepsi belalarını bulacaktır. Sayın valimiz burada, alay komutanımız burada, emniyet müdürümüz burada, cumhuriyet başsavcımız burada, rektörümüz burada, millet burada” diye konuştu.

(DHA - Harun GÖKÇEOĞLU)
SONRAKİ HABER