için kaldı

Çavuşoğlu: O zaman ABD teröre destek veren ülke durumuna düşer

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Clinton'ın PYD'ye silah yardımı yapılacağı açıklamasına ilişkin, "O zaman ABD teröre destek veren ülke durumuna düşer." dedi.

F5HABER F5HABER
Çavuşoğlu: O zaman ABD teröre destek veren ülke durumuna düşer

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, A Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşının ABD'den iade süreciyle ilgili bir soruya, FETÖ elebaşının ABD'de yaşaması ve henüz Türkiye'ye iade edilmemesi nedeniyle Türk vatandaşlarının ABD'ye tepkili oldukları ancak iki ülkenin siyasi ve askeri birçok konuda yürüttüğü ortak çalışmaları nedeniyle her zaman iyi ilişkilere sahip olması gerektiği yanıtını verdi.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların her söylediğini kabul etmemiz anlamına gelmemeli ve onların yanlış politikalarına karşı uyarmamız, yanlış olduğunu söylememiz onları rahatsız etmemeli. Gerçekleri, özellikle bölgemizdeki gerçekleri bilen objektif bir ülke olarak ABD'nin yanlışlarını da söylüyoruz. Arkasından konuşmuyoruz."

"Teröristlerle birlikte çalışan bir ülke durumuna düşer"

Çavuşoğlu, ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, PYD'ye silah yardımı yapılacağı açıklamasına ilişkin de "O zaman ABD teröre destek veren ülke durumuna düşer. Bizden uyarması. Bir dost olarak söylüyoruz teröristlerle iş birliği yapan, teröristlerle birlikte çalışan bir ülke durumuna düşer." değerlendirmesinde bulundu.

SONRAKİ HABER