için kaldı

İttifak görüşmelerinden uzlaşma çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saat 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından açıklama yaptı. Meral Akşener, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Güzel şeyler olacak." dedi. Kılıçdaroğlu ise, Yerel seçimlerin Türkiye için önemine değindi ve, "Baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak" ifadesini kullandı

F5HABER F5HABER
İttifak görüşmelerinden uzlaşma çıktı!

Bugün akşam saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, iki kez İYİ Parti'yi ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan oluşan heyetle görüşmüştü.

Dervişoğlu, görüşmenin ardından heyeti uğurlarken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her iki partinin genel başkanı, saat 20.00'de sayın Genel Başkanımızın CHP Genel Merkezi'ne ziyaretiyle bir araya gelecekler. O görüşmenin sonunda da kapsamlı bir açıklama yapacaklar." ifadesini kullanmıştı. Beklenen görüşme gerçekleşti.

HEYETLER ARASINDA YAPILAN GÖRÜŞMEDEN UZLAŞMA ÇIKTI

Heyetler arası görüşmenin ardından CHP ile İYİ Parti arasında uzlaşma çıktı. Buna göre CHP'nin İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana adayları İYİ Parti tarafından desteklenecek. İYİ Parti bu illerde aday çıkarmayacak.İYİ Parti'nin Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun, Ordu, Erzurum adaylarını da CHP bu büyükşehirlerde aday çıkarmayarak destekleyecek.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saat 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Liderler görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaoğlu, "Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler bizim için ve Türkiye için çok önemli. Baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak. Kendimizi Türkiye'ye adayan insanların. Bireysel bir çıkarımız yok. " dedi.

Meral Akşener ise çalışma arkadaşlarına başarılar dileyerek, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Güzel şeyler olacak. " dedi.

SONRAKİ HABER