Engelli Ayşe'nin hayalleri gerçek oluyor

YOZGAT'ta doğuştan iki bacağını kullanamayan, tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan 29 yaşındaki Ayşe Gül, köyündeki evinde yaptığı suluboya resim çalışmalarını Bozok Üniversitesi Kongre ve Kültür Salonu'nda sergiledi. Sergi açılışını Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih Karacabey yaptı. Büyük ilgi gören serginin açılışına Ayşe Gül'ün yaşadığı Sırçalı Beldesi sakinleri de katılarak...

F5HABER F5HABER
Engelli Ayşe'nin hayalleri gerçek oluyor

YOZGAT'ta doğuştan iki bacağını kullanamayan, tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan 29 yaşındaki Ayşe Gül, köyündeki evinde yaptığı suluboya resim çalışmalarını Bozok Üniversitesi Kongre ve Kültür Salonu'nda sergiledi. Sergi açılışını Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih Karacabey yaptı. Büyük ilgi gören serginin açılışına Ayşe Gül'ün yaşadığı Sırçalı Beldesi sakinleri de katılarak, destek verdi.

Boğazlıyan İlçesi Sırçalı Beldesi'nde oturan Ayşe Gül, ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra çok istemesine rağmen eğitimine devam edemediğini söyledi. Gül, şöyle dedi:

"O yıllarda lise ve daha yüksek okullara devam edebilmem için imkanımız yeterli değildi. Köyden her gün birisinin yardımı ile ilçe merkezine gidip, gelmem gerektiği için okulu bırakmak zorunda kaldım. Sonrasında ise evde boş durmaktan sıkılıp, kendi kendime yağlı boya resim çalışması yapmaya başladım."

Son 10 yılda yaptığı çalışmalarını kendilerini ziyarete gelen Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş'ün gördüğünü ve sonrasında destek vermeye başladığını kaydeden Ayşe Gül, şöyle devam etti:

"Başkanımız rahat çalışabilmem için özel bir masa yaptırdı. Sonrasında da çalışmalarımı sergileyebilmem için şövalyeler aldı. İlk sergimi, bir-kaç çalışmamla köyde açtım, beğenildi. Yozgat'ta ve diğer büyük şehirlerde çalışmalarımı sergilemek istiyordum Hayallerimden birisiydi. Sağ olsun başkanımız rektörümüzle görüşüp, bu sergiyi organize ederek, ilk hayalim gerçek oldu."

Ayşe Gül, ikinci hayalinin resim sanatıyla ilgili eğitim alarak, çalışmalarını daha da ileriye taşımak olduğunu söyledi. Ayşe Gül, bu hayalini de serginin açılışını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih Karacabey'e iletti. Karacabey, Ayşe Gül'e her konuda gerekli desteği vereceklerini, eğitim konusunda neler yapabileceklerini de araştırıp, gerekeni yapacaklarının altını çizdi. Rektör Prof.Dr. Karacabey, yaptığı bir tabloyu hediye eden Ayşe Gül'e plaket verdi.

(DHA - Harun GÖKÇEOĞLU)
SONRAKİ HABER