CHP Yozgat il teşkilatından suç duyurusu

CHP Yozgat İl teşkilatı üyeleri, Yozgat Adliyesi'ne giderek, çözüm süreci döneminde görev alan hükümet yetkilileri, MİT Müsteşarı ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında terör örgütüne yardım ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar ile parti üyesi bir grup, 2009- 2015 yılı arasında görev yapan hükümet yetkilileri, MİT Müsteşarı ve bazı üst...

F5HABER F5HABER
CHP Yozgat il teşkilatından suç duyurusu

CHP Yozgat İl teşkilatı üyeleri, Yozgat Adliyesi'ne giderek, çözüm süreci döneminde görev alan hükümet yetkilileri, MİT Müsteşarı ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında terör örgütüne yardım ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar ile parti üyesi bir grup, 2009- 2015 yılı arasında görev yapan hükümet yetkilileri, MİT Müsteşarı ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında teröre destek verdikleri iddiasında bulunarak, haklarında kamu davası açılması için Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Adalet Sarayı girişinde açıklama yapan Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2009 - 2015 yılları arasında terör örgütünün doğu ve güney doğu illerinde belirli bir yığınak yaptığını ve dönemin yetkililerinin de görevlerini ihmal ettiklerini iddia ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak 163 sayfadan oluşan ekinde delilleri olan dosyamızı Cumhuriyet Başsavcılığına sunacağız. Takdir yüce mahkemenin, karar kamuoyunundur" dedi.
Açıklamanın ardından CHP Yozgat il teşkilatı üyeleri adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.
FOTOĞRAFLI
(DHA - Harun GÖKÇEOĞLU)
SONRAKİ HABER