için kaldı

Bekir Bozdağ ateş püskürdü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir gazetenin köşe yazarını kastederek, "Kimse o kadının adını açıkla. Hangi Ak Partiliden nerede ne zaman hangi parayı alıyorsa onu açıkla o zaman hep beraber gidelim onun yüzüne tükürelim. Ama onu yapmıyorsa o zaman senin yüzüne tükürsün bu insanlar" dedi.

F5HABER F5HABER
Bekir Bozdağ ateş püskürdü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir gazetenin köşe yazarını kastederek, "Kimse o kadının adını açıkla. Hangi Ak Partiliden nerede ne zaman hangi parayı alıyorsa onu açıkla o zaman hep beraber gidelim onun yüzüne tükürelim. Ama onu yapmıyorsa o zaman senin yüzüne tükürsün bu insanlar" dedi.

Partisinin Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Eylül Ayı İl İstişare Toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin sadece altyapı ve üst yapıda büyümediğini demokrasisiyle geliştiğini, hukuk devletiyle geliştiğini ve çok önemli değişimleri yaşadığını söyledi.

2002'nin Türkiye'sinde başbakanın eşinin başı örtülü diye büyük kavgaların yaşandığını hatırlatan Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu: "GATA'ya gittiğinde büyük sıkıntılar çıktı. Başka başka olaylar oldu. 2007'de sayın cumhurbaşkanımız seçildiğinde eşi ile karşılaşmamak için yolunu değiştirenler oldu. 2008'de başka hadiseler oldu. Türkiye bugüne kadar başörtüsü meselesinden çok büyük bedel ödedi. Kızlarımızın okuma hakkı elinden alındı. Eğitim hakları gasp edildi. Baş örtülü diye sınavlara alınmadı, eğitimine devam edenler ya başınızı açarak devam edecekseniz ya da okulu terk edeceksiniz diye bir ikilem ile karşı karşıya bırakıldı. Çoğu kimse bu baskılar karşısında okullarını terk ettiler, utanmadılar bunu yaparken. Bir de kalktılar parayla bunlar başını örtüyor dediler. Be hey gafiller, be hey zavallılar parayla başını örten bir hanımefendi 6'ıncı sınıfa gelmiş Tıp'ta tıpı bırakır gider mi? Ama bunlar böyle bir zihniyetin temsilcileri öyle gördü."

Sermayenin Türkiye'de kimden yana olduğunu bildiklerini anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de, hâla bazı sermaye çevreleri kendi işletmelerinde başı örtülü hanımefendilerin çalışmasına izin vermiyor. Onlar bundan rahatsız. Paraları bol bir sürü vakıfları var, o zaman bassınlar parayı bu iş bu kadar kolaysa açtırsınlar başını örten kadınların başlarını. Bu iş kolaysa yaptırsınlar. Ama bakıyorsunuz öyle değil. Bakın geçenlerde bir gazeteci diyor ki AK Parti'den birisi ya da 200 lira veriyor, tanıdığım birinin yanında çalışan bayan da aldığı bu para karşılığı örtünüyor diyor. Bu iftiradır, bu yalandır, ben buradan bu zavallıya söylüyorum, diyorum ki Yozgat'tan söylüyorum. Kimse o kadının adını açıkla. Hangi Ak Partili'den nerede ne zaman hangi parayı alıyorsa onu açıkla o zaman hep beraber gidelim onun yüzüne tükürelim. Ama onu yapmıyorsa o zaman senin yüzüne tükürsün bu insanlar. Şimdi biz bunu söyleyince kaba oluyoruz. Kusura bakmayın milletin inancından dolayı yaptığı işleri onlara hakaret vesilesi kabul edenlere biz hakaret etmiyoruz. Sadece yaptıkları yanlışları hatırlatıyoruz."

Orta öğretimde de bir değişiklik olduğunu ve Resmi Gazete'de yayınlandığını ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız imzaladı, yayınlandı. Orta Öğretimde de isteyen öğrencilerin başını örtmesine imkan veren bir düzenleme getirildi. Yapılan şey esasında bir hürriyeti tam manasıyla herkese ve her kesime tanımaktan ibarettir. Bir eşitsizliği, bir haksızlığı ortadan kaldırmaktan ibarettir. Günlerdir CHP'nin sözcüleri ve onların yandaş medyaları bas bas bağırıyor ‘Bu baskıdır, bu şudur, bu budur' diye. Allah aşkına insanlara tercih hakkı vermek bir konuda dilediği gibi hareket etmesine fırsat ve imkan tanımak ne zamandan beri baskı oluyor? Böyle bir şey olabilir mi? Maalesef insan haklarını tam manasıyla tesis etmek için atılan adımları baskı olarak nitelendiriyorlar. Hürriyetin herkese ve her kesime eşit olması noktasında atılan bir adımı baskı olarak nitelendiriyorlar. Bu ancak hastalıklı bir ruh halinin dışa vurumudur."

Sağlıklı birisinin böyle düşünemeyeceğini anlatan Bozdağ, "Evlatlarımıza bakarken onların saçına, kıyafetine, rengine göre ayıran ayırımcı gözlerin değerlendirmesidir. Bu CHP zihniyeti hale kategorik bakıyor, kıyafetlerine göre ayırıyor, okuduğu kitaplara göre ayırıyor, okuduğu mahalleye göre ayırıyor, başka başka şeylere göre ayırıyor, değerlendirmeler yapıyor. Dünde birisi çıkmış ‘Eğer siz bu gün Müslümansanız Müslümanlığınızı CHP'ye borçlusunuz.' Hadi oradan be, hadi oradan be. Bu ülkede Kur'an öğrenimini yasaklayan zihniyet kimin zihniyeti? Ben, siz, hepimiz dedelerimizden, atalarımızdan duyduğumuz hikayeler, yaşayan büyüklerimizin anlattıkları yalan mı? Kapatılan camiler, iş yerine dönüştürülen camiler, ahıra dönüştürülen camiler, kayıt altında yalan mı? Türkçe okutulan ezan yalan mı? Üniversitede yaşanan bunca zulümler yalan mı? İmam hatiplerin önünü kapatmak için 28 Şubat'ta Mesut Yılmaz ile kanka olup attığınız adımlar neyin ifadesi?"

HÜSEYİN AYGÜN'E TEPKİ

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün attığı Twitterı eleştiren Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu: "Son günlerde bunlardan bir milletvekili çıkmış Allah'ın Resulü'ne, Peygamber Efendimize hakaret eden üslup kullanıyor. Madem bu ülkenin, bu milletin maneviyatına, dinine, değerlerine saygılısın ey Kılıçdaroğlu, o zaman bu haddini bilmez densize haddini bildirmen lazım. İslam'ın Peygamberine hakaret anlamına gelen cümleleri sarf etme cüretini kendinde bulan birine CHP'nin genel başkanı çıkıp demeli ki, biz milletin milli ve manevi değerlerine bağlıyız, saygılıyız, kim ki bu değerleri alaya alır, bu değerlere hakaret ederse onu CHP'nin çatısı altında barındırmayız demesi lazım. Öyle konuşuyor rakı sofralarından bahsediyor, rakı sofralarında orada hakaretler yağdıranlar karşısında da samimiyse tavrını mutlaka koymalıdır, ama maalesef tavır yok. Onun için Müslümanlığınızı CHP'ye borçlusunuz diyen herkese buradan sesleniyorum, öyle ise CHP'nin içerisinde bu saygısızlığı yapanlara haddini bildirin, disiplin işlemlerini yapın, parti içi kuralları işletin. Hiç kimsenin bu milletin inancına hakaret etmeye hakkı yoktur, böyle bir şeye cüret etmek haddi de değildir. Bir milletvekili bunu söyleyecek siz orada duracaksınız. İnkar da etmiyor, ret de etmiyor, ben böyle bir şey demedim de demiyor. Çünkü kendi resmi hesabından Twitter atıyor o zaman eğer reddetmiyorsanız buna karşı CHP olarak tavır koymuyorsanız, bu milletvekilinin, bu saygısızın bu terbiyesizin, bu edepsizin, attığı tivite CHP ortaktır, onu benimsiyor anlamı çıkar, umarım ki CHP yönetimi bu noktada gereken hassasiyeti gösterir"

(İHA)

SONRAKİ HABER