için kaldı

Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 92'nci yıldönümü kutlandı

ATATÜRK'ün, 15 Ekim 1924 tarihinde Yozgat'a gelişinin 92'nci yıl dönümü Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

F5HABER F5HABER
Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 92'nci yıldönümü kutlandı

ATATÜRK'ün, 15 Ekim 1924 tarihinde Yozgat'a gelişinin 92'nci yıl dönümü Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Yozgat Cumhuriyet Alanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Nuri Ekinci yönetiminde 20 kişilik öğrenci grubu tarafından alana getirilen Türk bayrağı “Milletimizin bağımsızlığının sembolü, devletimizin kudretinin göstergesi, rengini kahraman şehitlerimizin kanından almış şanlı bayrağımızı taşımak bizim için şereftir” sözleriyle Vali Kemal Yurtnaç'a teslim edildi. Türk bayrağını öperek alnına koyan Vali Yurtnaç, “Bu bayrak bizim ülkemizi ve milletimizi temsil etmektedir. Sizler de bizim geleceğimizi temsil ediyorsunuz. Bu bayrağı sizin gibi vatanını milletini seven, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin elinden almak benim için bir onurdur. Şanlı Türk bayrağımızı ilelebet gönderde hep birlikte dalgalandıracağız” diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından,12 Ekim tarihinde yapılan 800 metre Atatürk Koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Vali Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

(DHA - Harun GÖKÇEOĞLU)
SONRAKİ HABER