Foça'da, 'Sessiz Çığlık' eyleminin 148'incisi gerçekleştirildi

İZMİR'in Foça İlçesi'nde bir araya gelen 'Vardiya Bizde Platformu' üyeleri, 'Sessiz çığlık' adını verdikleri eylemlerin 148'incisini gerçekleştirdi.

F5HABER F5HABER
Foça'da, 'Sessiz Çığlık' eyleminin 148'incisi gerçekleştirildi

İZMİR'in Foça İlçesi'nde bir araya gelen 'Vardiya Bizde Platformu' üyeleri, 'Sessiz çığlık' adını verdikleri eylemlerin 148'incisini gerçekleştirdi.

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalara karşı gerçekleştirilen sessiz çığlık eylemlerini 148'incisi dün saat 19.00'da Foça Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Eyleme Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı Neşe Uprak, yazar-şairler Hüseyin Yurttaş ve Ataol Behramoğlu, Balyoz Davası'nda tahliye edilenlerden emekli Tuğamiral Turgay Erdağ, emekli Koramiral Lütfü Sancar, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, emekli Tuğgeneral Muzaffer Çarpan sivil toplum kuruluşu üyeleri, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile 'Andımız'ın okunmasıyla başlayan eylemde; ilk konuşmayı, Neşe Uprak yaptı. Uprak, devletin adından 'T.C.' ibaresini kaldırmak isteyenlere; yeşil ve doğayı satana, bozanlara; Atatürk yerine 'hacı- hoca' heykelleri dikenlere; kardeşi kardeşe vurduran savaş körükleyicilerine; terörizme ve teröriste karşı her cumartesi sessiz çığlıklar atmaya devam edeceklerini söyledi.

Tarihte inanç, düşünce ve eylemleri nedeniyle insanların hep cezalandırıldığını, AK Parti iktidarı döneminde kendileri gibi düşünmeyenlerin alt edilmesi için bunlara iftira ve kumpasların eklendiğini öne süren Hüseyin Yurttaş ise, "Kardak kahramanlarının içeri tıkıldığı, Yunanistan'ınsa bu adalara sessiz sedasız bayrak dikerek el koyduğu bir dönem yaşıyoruz. Büyük İskender gibi atını güneşe sürerek ülkeyi düzlüğe çıkaracak yeni liderlere ihtiyacımız var" dedi.

"HESAP SORULSUN"

Davaların kumpas olduğunun bilimsel olarak belirlendiğini söyleyen emekli Tuğamiral Turgay Erdağ da tahliye süreçlerinin yaşanmasına rağmen savcı itirazlarının vedavaların devam ettiğini vurguladı. Erdağ, "Tarihimiz yeniden ve emperyal güçlerin istediği gibi yazılıyor. Paralel yapıda yer alanlara soruşturma var, ama ceza yok. Kumpas davalarda katledilen değerli insanların katillerinin bulunmasını ve hesap sorulmasını istiyoruz" dedi.

"İYİ KÖTÜYÜ YENECEK"

Ataol Behramoğlu, şu anda iktidarda olanların Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en kötü unsurları olduğunu öne sürerken, bunun Cumhuriyet'in hatası olduğunu, kendini koruyacak, savunacak önlemleri almadığını, insanını donatmadığını savundu. Behramoğlu, "Bu dönem de aşılacaktır. Aşılmaya başlanmıştır. Hayatın sürmesi için iyi kötüyü hep yenmiştir. Yine yenecektir" dedi. Eylem ardından grupta bulunanlar dağıldı.

(DHA - Seyfi GÜL)
SONRAKİ HABER