Somalı çocukların Boğaz keyfi

F5HABER F5HABER
Somalı çocukların Boğaz keyfi



HÜRRİYET Gazetesi'nin başlattığı "Soma'nın hayalleri var" projesi kapsamında, 2014 yılında Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarından bazıları, hayalleri olan İstanbul gezisini gerçekleştiriyor.

Maden faciasının birinci yıl dönümünde başlatılan projeyle, faciayı yeniden gündeme getirmek, bir daha olmamasını sağlamak, toplumsal duyarlılık yaratmak ve şehit madencilerin çocuklarının çok istedikleri bir hayallerinin yerine getirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında, hayalleri İstanbul'u görmek olan çocuklar için İstanbul gezisi düzenlendi.

301 madencinin 18 yaş altı çocuklarının tümüne ulaşıldı. Hayalleri sorulan çocukların hayallerinin büyük bölümü gazetenin okuyucuları tarafından gerçekleştirilirken, çocukların yeni yerler görmek ve gezmek gibi hayallerini ise belediyeler ve çeşitli kurumlar üstlendi. İstanbul'u görmek isteyen çocuklar için de Maltepe Belediyesi destek oldu.

BELEDİYE BAŞKANI İLE MARTILARA SİMİT ATTILAR

İstanbul gezisine 15 madencinin 32 çocuğu katıldı. Çocuklara anneleri de eşlik etti. Soma grubu bugün bir rehber eşliğinde Maltepe'den kalkan bir tekneyle boğaz turu yaptı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da eşlik ettiği turda, çocuklar ve aileleri hem boğazı seyretti hem de bol bol fotoğraf çektirdi. Şarkı söyleyen, martılara simit atan, İstanbul ve denizin tadını çıkaran çocuklar, gönüllerince eğlendi. Çocukların Ali Kılıç'a sevgi gösterisinde bulunmaları ve sürekli sarılmaları dikkat çekti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe'de belediye başkanı olan bir kardeşiniz var. 550 bin Maltepeli hemşeriniz ve kapılarımız size daima açık. Sizlerin ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizler için büyük bir onurdur" dedi. Çocuklar ise İstanbul'u çok sevdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söylediler.

HAYALLERİ GERÇEK OLDU

(DHA - Erhan TEKTEN)
SONRAKİ HABER