için kaldı

‘Ağır müebbet +35 yıl’ talebi 15 yıla indi

Firari Zekeriya Öz ve bazı polis müdürleri ile irtibatlı olduğu iddiasıyla yargılanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un casusluk ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından beraatını isteyen savcı ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’tan 15 yıla kadar hapis talep etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Ağır müebbet +35 yıl’ talebi 15 yıla indi

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’, ‘hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme’, ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ ve ‘gizliliğin ihlali’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 20 yıldan 35 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Metin Topuz katıldı. ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell ile konsolosluk görevlileri ve Topuz’un ailesi de duruşmayı izledi.

‘GÖREVİ İLE İLGİLİ DEĞİL’

Yurtdışında olduğu tespit edilen tanık Feyyaz Öztürk’ün dinlenmesinden vazgeçilmesini talep eden duruşma savcısı davaya ilişkin görüşünü açıkladı. HTS kayıtlarının incelenmesi sonucunda Topuz’un kullandığı telefon ile FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında firari olan eski savcı Zekeriya Öz ve oğlu ile yine FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında haklarında dava açılan eski emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Mahir Çakallı, Yasin Topçu’nun da aralarında bulunduğu emniyet mensupları ile yapılan telefon görüşmelerinin tespit edildiğini belirtti. Savcı, Topuz’un ABD Başkonsolosluğu’nda, ABD’de uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele birimi olan Drug Enforcement Administration’da (DEA) asistan olarak görev yaptığını beyan ettiğini, ancak FETÖ ile iltisaklı polislerle yaptığı görüşmelerin, göreviyle ilgili olmadığını iddia etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER