için kaldı

Kadına şiddette pop-up’lı alarm

Adalet Bakanlığı yetkilileri, TBMM’ye ‘Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulamasındaki sorunları ortadan kaldırmak için çıkarılan genelgenin detaylarını anlattı. Genelgede tedbir kararlarının hâkim ve savcıların dikkatini çekmesi için UYAP ekranında ‘pop-up’ çıkmasını sağlayan yazılım da var.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadına şiddette pop-up’lı alarm

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul ile Mağdur Hakları Daire Başkanı Ramazan Gürkan’ı dinledi. Moğul ve Gürkan Bakanlığın 17 Aralık 2019 tarihli genelgesiyle ilgili Meclis’e bilgilendirme yaptı. Bakanlık yetkililerinin yaptıkları sunum, Meclis tutanaklarında özetle şöyle yer aldı:

ÖFKE KONTROLÜ

Şiddet uygulayan tarafa yönelik olarak önleyici tedbirlere daha sık başvurulması gerektiğini hatırlattık. Özellikle öfke kontrolü, stresle başa çıkma konularında eğitmenlik, danışmanlık, rehabilite, tedavi ve muayene gibi destekler verilmek suretiyle, yaptığı eylemin kötülüğü üzerinde kendisinde bir farkındalık oluşturmaya gayret ettik.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER