Yayılıyor... "Sardalyalar" sokağa indi

İtalya'da aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini ve söylemlerine karşı ortaya çıkan sivil inisiyatif "Sardalyalar", başkent Roma'da büyük miting düzenledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yayılıyor... "Sardalyalar" sokağa indi

Başkentin tarihi San Giovanni Meydanı'ndaki mitingde protestocular, faşizme ve ırkçılığa karşı kullanılan sardalya şeklinde pankart ve dövizler taşıdı.

Mitingde konuşan Sardalyaların kurucularından olan ve aynı zamanda sözcülüğünü yapan Mattia Santori, hareketin Bolonya'da, popülizmin kazanmaması için bir ay önce bu kentte doğduğunu, etkinliklerinin İtalya'yı aşıp, dünyanın dört bir yanına yayıldığını söyledi.

Santori, "Bizim meydanlarımızın diğerlerinden farkı; herkese açık ve kendiliğinden gelişmesi. Kimse bizi bunu yapmamız için zorlamadı. Biz, bunu kendimiz yapıyoruz. Biz bunu yaparak, sosyal medyada 1 milyon beğeniden daha değerli olan aklımızın olduğunu gösteriyoruz." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER