Düşük Maliyetli Konut Kredisine Yoğun Talep

Normalleşme sürecinde konut kredisi artışı oldu. Konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarda bulundu. Peki siz konut kredisi kullanmayı düşünüyor musunuz?

PARADURUMU PARADURUMU
Düşük Maliyetli Konut Kredisine Yoğun Talep

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye Bankalar Birliği 63. Genel Kurul Toplantısı'ndaki konuşmasında "Düşük maliyetli konut kredisine başvuru şu ana kadar 133 bini geçti. 25 milyar lira tahsis edildi. Türkiye'nin bu süreçten 'V' şeklinde bir toparlanma ile çıkarak potansiyel büyümesine yakınsamasını bekliyoruz. Hedefimiz finansal ve ekonomik altyapıyı güçlendirmek. Ekonomi bir değişim sürecinden geçiyor. Değişim sürecinde bankalar olarak, sizlerin de bazı eski alışkanlıklardan kurtulması ve kabuk değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizlerden ülkemizin kalkınma hedefleriyle daha uyumlu bir bankacılık yapmanızı bekliyoruz." şeklinde açıklamalar yaptı.

Kirada Oturmaya Devam mı Etsem Yoksa Ev mi Alsam?

Kirada oturulan evin kirası her yıl belli bir oranda artar, konut kredileri ise genelde eşit taksitli olarak ödenir. Kira ödemelerinin sonunda size ait bir ev olmazken, konut kredisinde kendi evinizin kirasını ödersiniz. Ev almak finansal hedefleriniz arasında öncelikliyse hemen bunun için birikime başlayın. Doğru yerde, doğru zamanda, doğru fiyata alınmış ev gibisi yoktur...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER