için kaldı

Türkiye büyümesini sürdürecek

Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, “Evlerde kalma sürecinin sonunda ekonomik aktivitelerin normalleşmesiyle, üçüncü çeyrekte daha yatay bir büyümenin ardından, dördüncü çeyrekte iyileşmenin görülmesini öngörüyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye büyümesini sürdürecek

Koronavirüs salgını etkisini günden güne arttırırken, ticaretten turizme, sağlık sektöründen ulaşıma kadar birçok sektörde ciddi sorunlar yaşanmaya başladı. Bu durum ülkelerin ekonomilerinde de derinden hissediliyor. Gelişmiş ülkenin çoğunun 2020’yi küçülme ile kapatacağı yönünde tahminler yapılıyor. Ancak uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasının, 2021 yılında ise yüzde 4.5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye büyümesini sürdürecek - Resim : 1

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Winslow, “Bu yılın ilk çeyreğinde, yani koronavirüs şoku öncesinde, Türk ekonomisi yüzde 6 seviyesinin üzerine çıktı. İkinci çeyrekte sert bir daralma bekliyoruz. Evlerde kalma sürecinin sonunda ekonomik aktivitelerin normalleşmesiyle, üçüncü çeyrekte ise daha yatay bir büyümenin ardından, dördüncü çeyrekte iyileşmenin görülmesini öngörüyoruz. Türkiye’nin 2021 yılında yüzde 4,5 seviyesinde büyümesini bekliyoruz ki bu bizim değerlendirmemize göre sürdürülebilir bir büyüme oranıdır” ifadelerini kullandı.

DÜNYA KÜÇÜLECEK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER