Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk ve Rus liderlerin görüşmesinde Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin ele alınacağını belirterek, “Görüşme, son gelişmeler hakkında Türkiye’nin planlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olacak.” dedi.

VATAN VATAN
Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Soçi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet  Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme öncesinde basın mensuplarına  açıklamalarda bulundu.  Almanya’nın Suriye’de uluslararası güçlerin kontrolünde bir güvenli  bölge kurulmasına yönelik önerisini değerlendiren Peskov, “Bu yeni bir girişim ve  henüz belirli bir pozisyonumuz yok. Üzerinde çalışılması gerekiyor.” diye  konuştu.    Türkiye ile ABD arasında karşılıklı yapılan açıklamaları “oldukça  sert” olarak nitelendiren Peskov, “Putin ve Erdoğan’ın bugün konuşacakları  konular olacak. Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin ele alınacak. Görüşme,  son gelişmeler hakkında Türkiye’nin planlarını daha iyi anlamamıza yardımcı  olacak.” değerlendirmesinde bulundu.     İki liderin, iki ülke ilişkilerine dair güncel konular hakkında  sürekli temas halinde olduğunu hatırlatan Peskov, “Son derece derin ticari ve  ekonomik ilişkiler bizi Türkiye ile birleştiriyor. Bugünkü müzakereler hızlı ve  kolay olmayacak.” dedi.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER