için kaldı

Saç Ekimi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ekimi, özellikle son birkaç yıldır çok fazla tercih ediliyor. Peki saç ekimi yaptırmadan önce, yaptırırken ve yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli? Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Saç Ekimi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ekimine en uygun zaman kişinin kendisini psikolojik ve maddi anlamda uygun koşulları oluşturmasıyla başlar. Herhangi bir mevsimde saç ekimi yapılmasının önemi pek yoktur ama şunu belirtmek gerekir ki bazı aylarda saç dökülmeleri mevsim geçişlerinde sıklaşıp azalabilir. Kişi kendi saç yapısına göre bu durumu değerlendirerek ekim işlemine başlayabilir. Saç ekimi operasyonu mevsimlerden bağımsız olarak planlanabilir. Gerek kış gerekse yaz mevsiminde rahatlıkla yaptırabileceğiniz saç ekimi operasyonu sonrası dikkat edilecek hususlar çoğunlukla sosyal hayatınız ile yakın bağlantılı olacaktır. Yaz mevsiminde saç ekimi sonrasında 10 güne kadar yüzme ve güneşten uzak durmanız gerekir. Kış mevsiminde yapılan saç ekim operasyonları sonrası ise soğuktan korunmak için başınıza koruyucu şapkalar takılmaması tavsiye olunur.

Saç ekimi mevsimi yoktur

Yılın 12 ayı rahatlıkla saç nakli yapılabilir. Burada sadece Yaz dönemi yapılan saç ekimi sonrasında kişinin ortalama 15 gün denize giremeyeceği göz önünde bulundurulmalıdır. Saç ekiminde kullanılan başlıca iki yöntem vardır. Birincisi, FUT denilen arka bölgeden bir şerit şeklinde saçların çıkarılıp tek tek saç köklerine ayrılmasıyla yapılan bir işlemdir. İkincisi ise FUE denilen saç köklerinin arka bölgeden tek tek alınmasıyla yapılan bir işlemdir. Günümüzde en çok kullanılan son teknoloji FUE tekniğidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER