için kaldı

Kalan erzaklar ‘sosyal market’ ile dağıtılıyor

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında şu anda lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kalan erzaklar ‘sosyal market’ ile dağıtılıyor

Ancak talebin az olması nedeniyle birçok restoran açılmıyor ve bazılarında ise karar şubelerin insiyatifine bırakılıyor. Kapanan restoranları ise bu süreçte örnek bir dayanışmaya imza attı. Birçok restoran ellerinde kalan erzakları Beyoğlu Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için açtığı Sosyal Market’e bağışladı. Sosyal markette günde yaklaşık 500 aile kendilerine verilen kartla ihtiyaçlarını karşılıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız sosyal marketle ilgili olarak, “Tamamen süpermarket mantığıyla işleyen bir sistemimiz var. Koronavirüs nedeniyle işletmelerini kapatmak zorunda kalan Beyoğlu esnafı ellerindeki ürünleri sosyal marketimize bağışladı” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER