için kaldı

Son dakika! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Altın fiyatları neden düştü

Yatırımcıların güvenli liman olarak tabir ettiği altın 19 günde yatırımcısına yüzde 10 kazandırdı. Bugün ise düne göre düşüş yaşanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Altın fiyatları neden düştü

Altın fiyatlarındaki yükseliş bugün hız kesti. 6 Şubat’ta hareketlenmeye başlayan altın düne kadar hızlı yükselişini sürdürdü. Dün gram altın tarihi zirvesi olan 334.2 lirayı görmüştü. Bugün ise gram altın 323 lira seviyesine kadar geriledi. Yatırımcıların bir gündeki kaybı ise yüzde 3.5 oranında gerçekleşti. Altındaki hızlı yükseliş sonrasında kar realizasyonu yapmak isteyenler nedeniyle satışlar gerçekleşince altın fiyatlarında gerileme görüldü.

19 GÜNDE YÜZDE 10 KAZANDIRDI

Gram altın 6 Şubat tarihinde 301 lira seviyesinde işlem görüyordu. Koronavirüs salgını ve jeopolitik etkiler, döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle yatırımcılar güvenli liman olan altına yatırım yapmaya başlamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER