Küresel finans çetesine suçüstü: 3 bankaya yasak getirildi

Virüs sürecini yönetirken dünyaya örnek olan, ekonomide de aldığı önlemlerle tahribatı azalan Türkiye’yi hedef alan finans çetesi suçüstü yakalandı. BDDK, elinde TL olmadan kuru yükselten Citibank, UBS ve Paribas’ya işlem yasağı getirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel finans çetesine suçüstü: 3 bankaya yasak getirildi

Ekonomide tarihinin en büyük başarılarına imza attığı Mayıs 2013'ten bu yana, küresel güçlerin finansal tetikçilerinin hedefi haline gelen Türkiye, kirli tezgâhı bir kez daha bozdu. Covid-19 ile mücadelede dünyada örnek gösterilir hale gelip normalleşme sürecinin ilk adımlarını atan, virüsün ekonomiye etkisini açıkladığı 200 milyar liralık paketle asgari düzeye indiren, cari fazla verirken, enflasyon ve faizi tek haneye düşüren Türkiye'yi kur sopası ile hizaya getirme operasyonuna geçit verilmedi.

3 BANKAYA YASAK GETİRİLDİ

Son dönemde kur üzerinden yapılan saldırıların yeni bir versiyonu ortaya konulurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) attığı adımlarla operasyon çökertildi. Ellerinde olmayan TL'yi açığa satarak döviz kurunu yukarı çeken üç küresel banka BNP Paribas, Citibank ve UBS Türk bankalarına yükümlülüklerini vadesinde yerine getiremeyerek temerrüde düştü. BDDK söz konusu üç bankaya işlem yasağı getirirken, bunların yerel ortaklarını da uyardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER