EPDK`dan Shell Petrol AŞ hakkında soruşturma

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nca, Shell Petrol AŞ hakkında, bayilere talep ettikleri akaryakıtı vermediği veya sınırlı miktarda verdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

VATAN VATAN
EPDK`dan Shell Petrol AŞ hakkında soruşturma

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamada, hiçbir dağıtım şirketinin serbest piyasa koşullarında belirlenen akaryakıt fiyatları üzerinden manipülasyon yapmasına ve  tüketiciyi mağdur etmesine izin verilmeyeceği belirtildi.   Kurumun, piyasa faaliyetlerini bozacak bu tip girişimlerle ilgili gerekli adımları atmakta tereddüt göstermeyeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Kurumumuz tarafından, 17 Eylül 2019'da Shell Petrol AŞ'nin, herhangi  bir arz sıkıntısı yaşamamasına rağmen bayilerinin istediği akaryakıtı vermediği  ya da çok sınırlı miktarda verdiği gelen şikayetler doğrultusunda tespit edilmiştir. Shell Petrol AŞ ile ilgili soruşturma süreci başlatılmış olup gerek  görülmesi halinde cezai işlem uygulanacaktır."   Açıklamada ayrıca tek bir şirketten kaynaklanan bu olayın tekrarlanmamasının akaryakıt piyasasının sağlıklı işleyişi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER