Bakan Selçuk: Girişimcilik Eğitim Programı'na 42 bin kişi katıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Girişimcilik Eğitim Programımız çok az tanınıyor fakat geçen sene bu programımıza 42 bin kişi katıldı. Bunların yüzde 47'si kadın. Yani yaklaşık 20 bin kadınımız geçen sene İŞKUR'umuzun düzenlediği girişimcilik eğitim programından istifade etmiş durumda" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Selçuk: Girişimcilik Eğitim Programı'na 42 bin kişi katıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Girişimcilik Eğitim Programımız çok az tanınıyor fakat geçen sene bu programımıza 42 bin kişi katıldı. Bunların yüzde 47'si kadın. Yani yaklaşık 20 bin kadınımız geçen sene İŞKUR'umuzun düzenlediği girişimcilik eğitim programından istifade etmiş durumda." dedi.

Selçuk, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Galatasaray Üniversitesi iş birliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteğiyle kurulan Girişimci Kadın Merkezi (GİKAMER) Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Kadınların, toplumsal hayatın olduğu kadar ailelerin de temel direği ve toplumsal kalkınmanın öznesi olduğunu belirten Selçuk, kadınların sahip olduğu büyük potansiyel ve yetenek ortaya çıkarılabilirse, ailenin güçlü, bireyin mutlu, çalışan ve üreten, müreffeh bir Türkiye olacağına inandıklarını ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER