Öldürenin cezası yanına kâr kalıyor, kadın cinayetleri BİTMİYOR

Sevgilisini öldüren Mustafa Çakan’ın cezası iyi hal, haksız tahrik gibi gerekçelerle müebbetten 15 yıla kadar inerken, aynı gün ülkenin başka kentlerinde de kadınlar katledildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Öldürenin cezası yanına kâr kalıyor, kadın cinayetleri BİTMİYOR

ÖNCE MÜEBBET SONRA 15 YIL

KONYA’daki Adalet Mahallesi’nin muhtarı olan 3 çocuk babası Mustafa Çakan (55), 19 Ağustos 2017’de, 5 yıldır birlikte olduğu Hacer Göral’ı (45) 42 JD 310 plakalı otomobiliyle Antalya çevre yolu Kozağaç mevkisine getirdi. İkili, yol kenarında otomobilden inip bir ağacın altına oturdu ve aldıkları kavunu kesip yemeye başladı. Ancak çift arasında mobilya tartışması çıktı. Çakan, kavunu kestiği bıçak ile eşinden boşanan ve 3 çocuğu bulunan Göral’a saldırdı. Kaçmak isteyen kadın, can havliyle otomobile binip ön koltuğa oturdu. Ancak muhtar, bıçağı art arda kadına sapladı, sonra da 3 kez kendisine saplayarak intihara kalkıştı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Göral’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı haldeki Çakan ise ambulansla Meram Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

Çakan’a ‘kasten adam öldürme’ suçundan yargılandığı Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasında mahkeme heyeti tarafından ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi. Tahrik indirimi kullanmayan heyet, Çakan’a yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulundurarak cezasını 25’e yıla indirdi. Çakan’ın avukatı karara itiraz ederek istinaf mahkemesine başvurdu. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi ise olayda haksız tahrik olduğunu belirterek, Çakan’ın cezasının 15 yıla düşürülmesine karar verdi.  Tolga YANIK / DHA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER